Uwaga!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
OPIS: Ekologiczny TEMPEH smażony.
Nasz tempeh wytwarzany jest z polskiej soi.Bez konserwantów.Niemodyfikowany genetycznie. Idealny na kanapki, do sałatek, także do smażenia, gotowania, duszenia i wszystkich dań z tempeh.
Tempeh to źródło białka, witamin i minerałów. Tempeh słynie jako najlepszy zamiennik mięsa i nabiału. To idealna żywność dla wegan i wegetarian dla osób dbających o dietę i zdrowe odżywianie. Tempeh ma apetyczną konsystencję i łagodny, orzechowy smak. Łatwo przygotować z niego smaczne, dietetyczne jedzenie w dowolnym stylu.
Tempeh należy aż do 6 kategorii żywności:
Długa trwałość dzięki jakości: świeży 6 tyg. | zamrożony 6 m-cy.
SKŁAD: soja 100% (bio), kultury rhizopus,tłuszcz palmowy*.sól czosnek*,kolendra*
*certyfikowany składnik ekologiczny.
WARTOŚCI ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 991,11kj /238,25 kcal
Białko 21,2 g
Węglowodany 4,16 g
w tym cukry 1,61g
Tłuszcze 12,93g
Sól 1,73g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: 2-8 'C
DLA ZDROWIA:
Tempeh zawiera naturalne fitosterole
Tempeh zawiera duże ilości izoflawonów, które redukują zły cholesterol (LDL) ,a dobry cholesterol (HDL) utrzymują na optymalnym poziomie.
Tempeh jest probiotykiem
Tempeh zawiera wyłącznie wspierające zdrowie, wartościowe składniki odżywcze. Nie zawiera żadnego ze składników uznawanych za niezdrowe jak tłucze nasycone, sód, gluten, puryny czy cholesterol. Jest doskonałą bazą każdej zdrowej diety.
Wszechstronnie wpływa na zdrowie
Tempeh jest bogaty w kwasy Omega – 3, żelazo, wapń, magnez i mangan oraz witaminy. Może być elementem diety usprawniającej układ krwionośny, kostny, nerwowy i odpornościowy. Ze względu na korzystny bilans kaloryczny to dobry, białkowy składnik diety odchudzającej.
Twoja opinia może być pierwsza.