Kto z nas nie lubi słodkich wypieków? Deserów, koktajli czy naleśników? przygotowując tego typu pyszności nie musimy wybierać cały czas tych samych smaków. Dzięki naszym zdrowym produktom, można śmiało eksperymentować w kuchni, przyrządzając nasze ulubione potrawy. W sekcji produkty zbożowe/mąki prezentujemy całą gamę różnych gatunków mąki, idealnych do wyrobów takich jak pierogi, naleśniki czy chleby np. mąka bezglutenowa schar. Ziemniaczana mąka a skrobia ziemniaczana (używane zamiennie) jest niezastąpiona do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. Doskonale sprawdza się też jako zagęstnik do sosów czy zup. Nie musimy jednak ograniczać się do tradycyjnych smaków. W asortymencie dostępna jest również MĄKA Z PESTEK DYNI o bardzo wyraźnym ich smaku. Polecana do wypieku chleba, ciasteczek czy nawet makaronów, bardzo cenna ze względu na swój skład, doskonale sprawdza się w diecie m.in sportowców. Dla osób na diecie bezglutenowej mamy idealną alternatywę dla mąk zawierających gluten np. MĄKA BEZGLLUTENOWA SCHAR, którą możemy wykorzystać do wypieku chleba czy ulepienia pierogów. Doskonałym dodatkiem z kolei w zdrowej diecie jest MĄKA SŁONECZNIKOWA ( również bezglutenowa) o słodkim smaku, z dużą zawartością błonnika, bogata w witaminy i minerały. Dodatkowo dzięki zawartości cynku poprawia pamięć i koncentrację, szczególnie polecana dla osób uczących się i pracujących umysłowo.