Szybki kontakt
tel.
500-610-331
Zamówienia telefonicznie przyjmujemy
w godzinach: PN-PT: 11.00-19.00
Pełne dane kontaktowe
Wegański
SFERMENTOWANA SOJA (NATTO) BIO 100G - (NA ZAMÓWIENIE)
11,36 
Opakowanie: 100g Dostępność: W magazynie
Kraj pochodzenia: Polska Wysyłka: do 5 dni
Producent: NATTO Wartość odżywcza: 840 kJ/ 200 kcal

OPIS: Ekologiczna SFERMENTOWANA SOJA (NATTO) - NATTO, to pochodząca z organicznej uprawy, niemodyfikowana genetycznie soja, która została poddana naturalnej fermentacji za pomocą bakterii Bacillus Subtilis Natto. Pochodzące z Japonii natto zyskuje coraz większą popularność także w Europie, głównie ze względu na swoje wyjątkowe właściwości odżywcze.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Natto powinno być przechowywane w lodówce, w temperaturze 5-7 °C. Zaleca się spożycie natto w ciągu 2, napóźniej 3 tygodni, ponieważ żywe bakterie powodują ciągłe dojrzewanie produktu, który w efekcie znacznie wzmacnia smak i aromat.

SKŁAD: soja* poddana fermentacji bakterią Bacilus subtiis natto, woda

*certyfikowany składnik ekologiczny

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100G:

wartość energetyczna: 840 kJ/ 200 kcal
tłuszcz: 0g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0g
węglowodany: 10g; w tym cukry: 0g
białko: 15,5g
sól: 0g

DLA ZDROWIA: Natto zawiera enzym nattokinazę, która rozpuszcza skrzepy i obniża poziom cholesterolu we krwi oraz izoflawony, które oczyszczają jelita ze złogów, usuwają toksyny i regulują przemianę materii w organizmie. Natto zawiera również witaminę K2 mk7, która wspomaga leczenie m. in. osteoporozy, chorób serca, reumatyzmu, choroby Alzheimera, cukrzycy, stwardnienia rozsianego czy kamicy nerkowej. Łagodzi też objawy menopauzy, przyśpiesza gojenie ran, spowalnia natomiast procesy starzenia i hamuje rozwój komórek nowotworowych. Reguluje również poziom testosteronu u mężczyzn.

INFORMACJA ALERGICZNA: Produkt zawiera soję.

Ocena:

Opinie klientów

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Opinie o Biobrain.pl na Opineo.pl