Uwaga!
Założycielem i właścicielem firmy POLSKA RÓŻA jest inż. Ernest Michalski. Idea Polskiej Róży, która od początku łączyła w sobie współdziałanie plantacji różowocowych, zakładu przetwórczego oraz prac naukowych popularyzatorskich Fundacji (Instytutu Polska Róża) powstała pod koniec lat siedemdziesiątych, na bazie osobistych doświadczeń założyciela oraz zapomnianych w tamtym czasie, osiągnięć polskich naukowców.
Rodzinne lwowskie tradycje znakomitych przetworów z róż wróciły do mnie po wielu latach, już na mazowieckiej ziemi. We wspomnieniach znalazłem inspirację . W roku 1977 zakupiłem kawałek ziemi i próbowałem ustalić, jaki rodzaj róż uprawiany był w moich rodzinnych stronach. Moje poszukiwania naprowadziły mnie na zupełnie nieoczekiwany trop. Okazało się, że owoce róż, którymi karmiony byłem jako dziecko, podczas choroby i przy specjalnych okazjach, są niespotykanym źródłem zdrowia. Rozpocząłem od uprawy róż na małej plantacji i przygotowywałem różane przetwory dla siebie, rodziny i przyjaciół. Tak rozpoczęła się moja różana przygoda, która miała okazać się pasją mojego życia.
Szybko przekonałem się, że dzięki regularnemu stosowaniu przetworów z owoców róż stan mojego zdrowia poprawił się. Doświadczenie wspierałem lekturą opracowań polskich i amerykańskich naukowców. Z czasem udało mi się uruchomić zakład przetwórczy, w którym po dziś dzień produkujemy dla Państwa najwyższej jakości przetwory owocowe o walorach odżywczych i smakowych.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
OPIS: PŁATKI RÓŻY W CUKRZE - POLSKA RÓŻA. Płatki róży w cukrze maja długą tradycję . W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków , rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoja pasje kulinarną piekąc ciasta. Płatki róży w cukrze dodadzą ciastu wyrazistości podnosząc jego walory aromatyczne, będąc gwarancją niepowtarzalności, a ich smak na długo pozostanie w pamięci.
SKŁAD: Cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości).
Twoja opinia może być pierwsza.