Szybki kontakt
tel.
500-610-331
Zamówienia telefonicznie przyjmujemy
w godzinach: PN-PT: 11.00-19.00
Pełne dane kontaktowe
Bezglutenowe Bez mleka Bez orzechów Wegański

Założycielem i właścicielem firmy POLSKA RÓŻA jest inż. Ernest Michalski. Idea Polskiej Róży, która od początku łączyła w sobie współdziałanie plantacji różowocowych, zakładu przetwórczego oraz prac naukowych popularyzatorskich Fundacji (Instytutu Polska Róża) powstała pod koniec lat siedemdziesiątych, na bazie osobistych doświadczeń założyciela oraz zapomnianych w tamtym czasie, osiągnięć polskich naukowców.

Rodzinne lwowskie tradycje znakomitych przetworów z róż wróciły do mnie po wielu latach, już na mazowieckiej ziemi. We wspomnieniach znalazłem inspirację…. W roku 1977 zakupiłem kawałek ziemi i próbowałem ustalić, jaki rodzaj róż uprawiany był w moich rodzinnych stronach. Moje poszukiwania naprowadziły mnie na zupełnie nieoczekiwany trop. Okazało się, że owoce róż, którymi karmiony byłem jako dziecko, podczas choroby i przy specjalnych okazjach, są niespotykanym źródłem zdrowia. Rozpocząłem od uprawy róż na małej plantacji i przygotowywałem różane przetwory dla siebie, rodziny i przyjaciół. Tak rozpoczęła się moja różana przygoda, która miała okazać się pasją mojego życia.

Szybko przekonałem się, że dzięki regularnemu stosowaniu przetworów z owoców róż stan mojego zdrowia poprawił się. Doświadczenie wspierałem lekturą opracowań polskich i amerykańskich naukowców. Z czasem udało mi się uruchomić zakład przetwórczy, w którym po dziś dzień produkujemy dla Państwa najwyższej jakości przetwory owocowe o walorach odżywczych i smakowych.

PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 320G - POLSKA RÓŻA
22,21 
Opakowanie: 320g Dostępność: W magazynie
Kraj pochodzenia: Polska Wysyłka: do 24 godzin
Producent: POLSKA RÓŻA Wartość odżywcza: -

OPIS: PŁATKI RÓŻY W CUKRZE - POLSKA RÓŻA. Płatki róży w cukrze maja długą tradycję . W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków , rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoja pasje kulinarną piekąc ciasta. Płatki róży w cukrze dodadzą ciastu wyrazistości podnosząc jego walory aromatyczne, będąc gwarancją niepowtarzalności, a ich smak na długo pozostanie w pamięci.

SKŁAD: Cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości).

 

Ocena:

Opinie klientów

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Opinie o Biobrain.pl na Opineo.pl