Jak wygląda przepis na udany początek dnia? Słoneczny poranek, aromatyczna kawa, domowe konfitury, a do tego pyszne, chrupiące pieczywo, jak z paryskiej piekarni. Pieczywo jemy prawie codziennie, a  niektórzy nie wyobrażają sobie dnia bez kromki chleba czy chrupiącej bułeczki na śniadanie. Jeśli już nasze śniadanie składa się głównie z pieczywa, warto zadbać o to, aby wybrać właściwe oraz aby zjadać właściwą jego ilość. Jaki zatem chleb będzie najbardziej odpowiedni dla zaspokojenia porannego głodu? Doskonale sprawdzi się tutaj pieczywo razowe, które nasyci nas dużo bardziej niż jasne, ponadto jest źródłem cennego dla naszego organizmu błonnika. Zdrowy chleb to najlepiej z mąki razowej lub mieszany z przewagą mąki żytniej, dobry jest także pumpernikiel. Zaglądając do naszej sekcji PIEKARNIA znajdziemy właśnie chleb pumpernikiel z pełnoziarnistej mąki żytniej o ciemnobrązowej barwie i lekko słodkawy, smaku i zapachu. Idealnie sprawdzi się jako element codziennego śniadania. Co więcej, warto również pamiętać, że pieczywo razowe zawiera wszystkie składniki odżywcze: ziarna, w tym cenne witaminy i minerały. Aby jednak w pełni skorzystać ze zdrowego dobrodziejstwa razowego pieczywa, powinno być sporządzone na naturalnych zakwasach. Dlatego w naszej sekcji PIEKARNIA nie mogło zabraknąć kolejnej propozycji na zdrowe śniadanie, a mianowicie -  chleb esseński o wysokiej wartości odżywczej, bez dodatku drożdży, tłuszczu, jajek, soli, substancji słodzących, mąki i produktów mlecznych. Co więcej Chleb esseński mogą jeść osoby, które mają przeciwwskazania do spożywania jakiegokolwiek innego pieczywa. SMACZNEGO!