Szybki kontakt
tel.
500-610-331
Zamówienia telefonicznie przyjmujemy
w godzinach: PN-PT: 11.00-19.00
Pełne dane kontaktowe

Firma Ol'Vita powstała w 2004 roku i jest firmą rodzinną. Jej działalność jest kontynuacją i wykorzystaniem 10-letniego doświadczenia w branży olejarskiej, z którą związani jesteśmy od 1994 roku. Od samego początku działalności jej zamierzeniem było wprowadzenie na rynek Polski olejów roślinnych tłoczonych „na zimno”, których spożywanie wspomaga i zapobiega powstawaniu wielu chorób cywilizacyjnych. Zamierzenie to zrealizowali. Oferują Klientom w Polsce i poza jej granicami oleje tłoczone z wyselekcjonowanych nasion i pestek oleistych. Oleje spełniają wszelkie wymagania wynikające z Dobrej Praktyki Produkcyjnej(GMP) i systemu HACCP. Oferowane oleje posiadają niezbędne badania jakościowe.

Najwięcej uwagi poświęcają olejowi lnianemu tłoczonemu na zimno z siemienia lnianego o wysokiej zawartości Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) - głównie omega 3 oraz niedocenianemu olejowi rzepakowemu tłoczonego „ na zimno” zwanego „ oliwką północy” Swoim składem, głównie omega - 9, z powodzeniem dorównuje oliwie z oliwek. 

OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY 250ML - OLVITA NA ZAMÓWIENIE
49,35 
Opakowanie: 250ml Dostępność: W magazynie
Kraj pochodzenia: Polska Wysyłka: do 14 dni
Producent: OL'VITA Wartość odżywcza: -

OPIS: OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY - OLVITA, zimnotłoczony, nieoczyszczony jako najbogatszy w naturalną witaminę E, będzie doskonałym dodatkiem do surówek, sałatek i sosów. Największą wartość stanowi spożywany na zimno. Witamina E odgrywa istotną rolę w naszym organizmie, dlatego powinniśmy dbać o to, aby systematycznie dostarczać ją w naturalnej postaci.  Olej z kiełków pszenicy zawiera też NNKT i dużą ilość fitosteroli. Jest z powodzeniem wykorzystywany przez kobiety jako naturalny kosmetyk.

DZIAŁANIE: Naturalna witamina E potocznie nazywana jest witaminą młodości i płodności. Wykazuje pozytywne oddziaływanie na skórę, opóźnia procesy starzenia. Jako witamina rozpuszczalna w tłuszczach odpowiada za ochronę błon biologicznych. Jej niedobór w znacznym stopniu osłabia funkcję fibroblastów, co skutkuje zwiększonym rozkładem kolagenu i elastyny, które wpływają na elastyczność i wytrzymałość tkanki łącznej. Ponadto witamina E przyspiesza gojenie się ran, poprawia ukrwienie skóry oraz odbudowę uszkodzonej skóry.

ZASTOSOWANIE: Olej z zarodków pszennych bardzo dobrze komponuje się z surówkami, sałatkami i sosami. Swoją największą wartość stanowi spożywany na zimno.

ZASTOSOWANIE ZEWNĘTRZNE: Może być stosowany na całe ciało do masażu, lecz najczęściej na twarz, szyję i dekolt, wszędzie gdzie narażeni jesteśmy na powstawanie zmarszczek. Po wchłonięciu się pozostawia skórę delikatną i nawilżoną. Witamina E doskonale wchłania się przez skórę, wnika głęboko przez wierzchnią warstwę naskórka, a następnie lokalizuje się w błonie komórkowej skóry (po około 6 godzinach).

SKŁAD PRODUKTU: Olej z kiełków pszenicy otrzymywany jest z zarodków ziaren pszenicy, które zawierają do 17% oleju o wysokiej zawartości NNKT (kwas linolowy 52 - 60%, kwas oleinowy 24 – 28%). Olej z kiełków pszenicy jest jednym z najzasobniejszych olejów pod względem zawartości witaminy E (150 mg/100g produktu).

DLA ZDROWIA: Witamina E bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych do komórek. Wzmacnia ścianę naczyń krwionośnych oraz chroni czerwone krwinki przed przedwczesnym rozpadem. Stosowanie witaminy E może ograniczyć, a nawet cofnąć tworzenie blaszek miażdżycowych powstałych w wyniku długotrwałego niedoboru witaminy E. Ponadto mówi się o jej wpływie skutkującym obniżeniem poziomu trójglicerydów i „ złego„ cholesterolu. Także będąc silnym antyoksydantem zapobiega zawałom serca i udarom mózgu. Mając właściwości antyutleniające wychwytuje wolne rodniki. Za ich sprawą utlenione płytki krwi uwalniają tromboksan, co z kolei powoduje powstawanie nieprawidłowego zakrzepu krwi. Miażdżycowe blaszki krwi powodują niedrożność tętnic. Zwiększone spożycie fitosteroli powoduje obniżenie zawartości cholesterolu we krwi i zmniejsza jego wchłanianie z pokarmów i absorpcję z żółci. Przyczynia się tym samym do zmniejszenia zachorowań na chorobę niedokrwienną serca, choroby zakrzepowe żył.

PRZECIWWSKAZANIA: Jak donosi literatura, brak jest możliwości przedawkowania naturalnej witaminy E w organizmie człowieka. Nie akumuluje się, jej nadmiar jest metabolizowany, a następnie wydalany z moczem.

Ocena:

Opinie klientów

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Opinie o Biobrain.pl na Opineo.pl