Uwaga!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
OPIS: Ekologiczny Miód Manuka Kfactor 16+ Raw - WEDDERSPOON o lekko gorzkim smaku i wrzosowym aromacie. Starannie wyselekcjonowany miód o zawartości 75% nektaru z krzewów herbacianych Manuka, rosnących na nieskażonych obszarach Nowej Zelandii. Każda partia miodu jest dokładnie badana pod kątem zawartości pyłku kwiatowego, obecności aktywnych enzymów, antyoksydantów oraz innych substancji fitochemicznych. Miód Manuka zawiera wyjątkowo duże stężenie methylglyoxalu, który nadaje mu silne właściwości wzmacniające, antyseptyczne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe. Surowy, niepasteryzowany miód, zachowuje wszystkie cenne wartości odżywcze, nie zawiera natomiast pestycydów, GMO, antybiotyków oraz substancji chemicznych. Opakowanie jest wolne od Bisphenolu A (BPA).
DAWKOWANIE: Spożywać 1-2 łyżeczki miodu pół godziny przed posiłkami.
SKŁAD PRODUKTU: Niepasteryzowany miód Manuka 100%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
wartość energetyczna: 1370 kJ/322 kcal
tłuszcz: 0g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
węglowodany: 80g; w tym cukry: 78g
błonnik: 0g
białko: 0g
sól: 0g
DLA ZDROWIA: Miód Manuka posiada cenne właściwości prozdrowotne. Wykazuje właściwości antybakteryjne, antygrzybicze, antywirusowe oraz przeciwzapalne. Stosowany jest w leczeniu schorzeń układu trawiennego (wrzody żołądka, nadkwasota, zespół jelita wrażliwego), stanów zapalnych układu moczowego, zewnętrznie natomiast przy chorobach skórnych (egzema, trądzik), a także trudno gojących się ranach. Miód Manuka warto również spożywać w okresie jesienno-zimowym, podnosi bowiem odporność organizmu i zapobiega przeziębieniu oraz grypie.
INFORMACJA ALERGICZNA: Produkt nie jest zalecany dla osób chorujących na cukrzycę, a także uczulonych na produkty pszczele.
Twoja opinia może być pierwsza.