Uwaga!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
OPIS: KUZU BIAŁE (SKROBIA Z KORZENIA) - TERRASANA. Kuzu jest znane w Japonii od ponad 2000 lat. Ekologiczna skrobia wytwarzana z jego korzenia stanowi doskonały zamiennik dla mąki ziemniaczanej, jest też doskonałym produktem żelującym i zagęszczającym. Kuzu posiada także cenne właściwości lecznicze, szczególnie korzystnie działa na układ pokarmowy - pomaga leczyć biegunkę, neutralizuje kwasowaść spożywanych produktów, poprawia też apetyt. Wykazuje również właściwości preciwbakteryjne.
SKŁAD PRODUKTU: Ekologiczna skrobia z korzenia Kuzu*.
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
Wartość energetyczna: 1436 kJ/342 kcal
Tłuszcz: 0,5 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 83,8 g; w tym cukry: 0 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 g
NAPÓJ UME-SHO-KUZU
Do szklanki wody dodać łyżeczkę sosu sojowego naturalnego – shoyu lub tamari i zagotować. 1 łyżkę kuzu rozpuścić w niewielkiej ilości wody i wlać do gotującego się płynu. Gotować do momentu w którym płyn stanie się przezroczysty i gęsty. Zgasić i dodać roztartą na pastę ¼ śliwki umeboshi. Pić gorące, małymi łykami, każdy łyk mieszając ze śliną. Można dodać imbir lub sok z imbiru.
SKŁADNIKI
1 szklanka wody
¼ śliwki umeboshi lub ¼ łyżeczki pasty ume
Kika kropli sosu sojowego
1 łyżka kuzu rozpuszczonego w wodzie
ZASTOSOWANIE
Twoja opinia może być pierwsza.