Szybki kontakt
tel.
500-610-331
Zamówienia telefonicznie przyjmujemy
w godzinach: PN-PT: 11.00-19.00
Pełne dane kontaktowe
Bezglutenowe Bez mleka Bez cukru Bez orzechów Wegański

Żywność Ekologiczna BIO FOOD sp. z o.o. od samego początku swojego powstania tj. od 1994 roku zajmuje się wyłącznie przetwórstwem owoców i warzyw ekologicznych.

Przetwórnia skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości soków owocowych, soków owocowo-warzywnych, soków z warzyw kwaszonych, smoothie. 
Uzupełnieniem asortymentu są przetwory owocowo-warzywne takie jak: korniszony, kapusta kwaszona, sałatki warzywne powidła śliwkowe, masło sezamowe i zupy ekologiczne.

Bio Food jest członkiem Stowarzyszenia Polska Ekologia oraz Kujawsko Pomorskiego Stowarzyszenia EKOŁAN.
W 2012 roku w zakupionym nowoczesnym zakładzie wdrożono system zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności ISO 22000.

KAPUSTA KISZONA 700g - BIOFOOD
8,81 
Opakowanie: 700g (570g) Dostępność: W magazynie
Kraj pochodzenia: Polska Wysyłka: do 24 godzin
Producent: BIO FOOD Wartość odżywcza: 48 kJ / 12 kcal

OPIS: Ekologiczna KAPUSTA KISZONA BIOFOOD. Zawiera składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Nie zawiera polepszaczy i wzmacniaczy smaku. Za to jej intensywne walory smakowe urozmaicą każdy posiłek. Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. Wyśmienity dodatek do wszelkich potraw.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 st. C.

SKŁAD: Kapusta*, marchew*, sól.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli AGROBIOTEST NR 04494-B

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 48 kJ / 12 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,04 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,65 g

DLA ZDROWIA: Kapusta kiszona stanowi dla naszego organizmu wysmienite źródło witamin i minerałów, zwłaszcza w czasie jesienno-zimowego spadku formy. Co takiego ma w sobie kapusta kiszona, że powinna często gościć na naszych stołach? Kapusta kiszona jest ogromnym nośnikiem witaminy C, zaś dzięki witaminom z grupy B wykazuje właściwości dotleniające, a także niweluje szkodliwe działanie alkoholu.
Jednak to nie koniec prozdrowotnych witamin w kapuście kiszonej, która zawiera również witaminę E, P, beta-karoten, a także sole mineralne, tj. wapń, magnez, żelazo, potas. Warto wspomnieć też o stosunkowo dużej zawartości siarki - pierwiastka, który korzystnie wpływa na wygląd włosów, skóry i paznokci.
JAK TO ROBIONO DAWNIEJ? W starożytności lekarze leczyli kapustą choroby płuc, stawów, wątroby, choroby wrzodowe żołądka i dwunastnicy, obstrukcje, a także bezsenność. 
SOK Z KAPUSTY: Sok z kapusty kiszonej wzmacnia odporność dostarczając organizmowi cennych substancji, ale również łagodzi kaszel, pobudza soki trawienne i apetyt. Picie soku z kiszonej kapusty wykazuje działanie lecznicze na wątrobę, śledzionę, pęcherzyk żółciowy, żylaki odbytu, reumatyzm, gościec oraz miażdżycę.
OCZYSZCZANIE ORGANIZMU: Kuracja sokiem z kiszonej kapusty doskonale oczyszcza organizm. W tym celu należy pić pół szklanki soku trzy razy dziennie. Rano dobrze jest wypić sok na czczo, a wieczorem pół godziny po kolacji.

 

Ocena:

Opinie klientów

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Opinie o Biobrain.pl na Opineo.pl