Szybki kontakt
tel.
500-610-331
Zamówienia telefonicznie przyjmujemy
w godzinach: PN-PT: 11.00-19.00
Pełne dane kontaktowe
INULINKI KOKOSOWE BIO 150g - POLONIAK
13,85 
Opakowanie: - Dostępność: Brak
Kraj pochodzenia: - Wysyłka: -
Producent: POLONIAK Wartość odżywcza: -

OPIS: Ekologiczne inulinki kokosowe POLONIAK. Wyśmienita i zdrowa przekąska między posiłkami.

SKŁAD: Wiórki kokosowe*, inulina*.
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-07-11903.

OPAKOWANIE: 150g

KRAJ PRODUKCJI: Polska

DLA ZDROWIA: Inulina jest naturalnym węglowodanem, nie trawionym przez ludzkie enzymy. Składa się z cząsteczki glukozy połączonej z łańcuchami cząsteczek fruktozy. W stanie naturalnym występuje w korzeniach agawy,  mniszka lekarskiego, cykorii, słonecznika bulwiastego, omanu. Inulina jest łagodnie słodka w smaku. Jej indeks glikemiczny wynosi - 14, a kaloryczność 160 kcal/100g, mogą ją spożywać osoby chore na cukrzycę i odchudzające się. Inulina jest przede wszystkim prebiotykiem. Stanowi doskonałą pożywkę dla pożytecznych bakterii jelitowych: Lactobaccillus i Bifidobacterium.

Bakterie jelitowe są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu:

Chronią nasze jelito przed infekcjami spowodowanymi przez patogenne mikroorganizmy (np. bakterie gnilne). Obniżają współczynnik Ph jelita, m.in. za pomocą kwasu mlekowego i produkują naturalne antybiotyki działające między innymi na grzyby i wirusy. Wpływają korzystnie na system immunologiczny jelita, stopień przepływu krwi przez błonę śluzową i czynności lokalnego układu nerwowego. Wpływają na metabolizm cholesterolu. Chronią przed rakiem lub zapaleniem jelita grubego. Zwiększają wchłanianie mikroelementów  takich jak: wapń, magnez, cynk i żelazo. Zwiększają ochronę przed osteoporozą. Pomagają w usuwaniu promieniotwórczego strontu z naszego organizmu. Neutralizują znaczną część toksyn pokarmowych, dzięki czemu nasza wątroba jest mniej obciążona. Wpływają na zmniejszenie wydalania azotu przez nerki oraz obniżają produkcję amoniaku w jelitach. Wytwarzają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe: octowy i propionowy. Osłaniają śluzówkę jelita. Wpływają na metabolizm glukozy, obniżając jej poziom we krwi oraz na metabolizm tłuszczów z takim samym skutkiem. Są regulatorem wzrostu oraz głównym źródłem energii dla komórek nabłonkowych okrężnicy.

POTWIERDZENIE NAUKOWE: Z badań naukowych wynika, że około 40% masy inuliny przekształca się w biomasę bakterii. Inulina uważana jest także za rozpuszczalny błonnik pokarmowy. Wiążąc duże ilości wody zwiększa ilość treści pokarmowej obniżając jednocześnie jej kaloryczność.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 561 kcal
BIAŁKO - 4,5g
WĘGLOWODANY - 39,6g
TŁUSZCZ - 41,5g

###

###

###

Ocena:

Opinie klientów

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Opinie o Biobrain.pl na Opineo.pl