Szybki kontakt
tel.
500-610-331
Zamówienia telefonicznie przyjmujemy
w godzinach: PN-PT: 11.00-19.00
Pełne dane kontaktowe
Wegański

Firma BIO PLANET Sp. z o.o. od 2007 r. posiada własny, certyfikowany Zakład Konfekcjonowania w Wilkowej Wsi (otulina Puszczy Kampinoskiej niedaleko Warszawy). Firma oferuje produkty pod własną marką BIO PLANET oraz produkty innych renomowanych producentów żywności ekologicznej. Firma jest obecnie liderem branży, szczególnie w zakresie suszonych owoców ekologicznych (morele, figi, daktyle, śliwki, rodzynki). 
Naszym celem jest dostarczanie Klientom wyselekcjonowanej żywności ekologicznej, pochodzącej z Polski i świata. Zdrowa żywność z naszej oferty poddawana jest szczegółowej kontroli i selekcj (w tym przez wyspecjalizowane jednostki certyfikujące żywność ekologiczną). Wiemy doskonale, jak ważne jest zdrowie, dobre samopoczucie i pełnowartościowa dieta, jeśli chcemy wyglądać i czuć się idealnie. Aktualnie Bio Planet oprócz dostarczania na rynek najwyższej jakości produktów pod własnym brandem, jest dystrybutorem wielu renomowanych Europejskich marek.

FASOLA (FASOLKA) PINTO BIO 400G - BIO PLANET
8,29  9,04  cena obniżona: promocja cenowa na produkt
Opakowanie: 400g Dostępność: Brak
Kraj pochodzenia: Chiny Wysyłka: -
Producent: BIO PLANET Wartość odżywcza: 1113 kJ / 264 kcal

OPIS: Ekologiczna FASOLA PINTO - BIO PLANET, jest rośliną z rodziny bobowatych wywodzącą się z Ameryki. Ten rodzaj fasoli ma słodkawy smak i po ugotowaniu uzyskuje konsystencję rozdrobnioną. Świeżość nasion można poznać po ich strukturze i kolorze – myszą być gładkie i ciemne. Fasola Pinto znakomicie nadaje się do potraw z kukurydzą i ryżem, które są popularnymi produktami kuchni meksykańskiej, ponadto do zup, sosów, dań duszonych, sałatek. Stanowi dobry dodatek do wołowiny i wieprzowiny. Fasola Pinto pochodzi z Ameryki Południowej i Środkowej. Po odkryciu Ameryki przywieziono ją do Hiszpanii i Portugalii, skąd rozpowszechniła się na cały świat. Nazwa fasoli Pinto wywodzi się od bordowych plamek, którymi usiana jest jej beżowa powierzchnia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Fasolę Pinto należy moczyć w wodzie około 20-50 minut, a następnie zalać świeżą wodą i gotować od 1 do 2 godzin, aż zmięknie.

SKŁAD: Fasola Pinto 100%* (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100g

Wartość energetyczna - 1113 kJ / 264 kcal
Tłuszcz - 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 45 g
w tym cukry - 0,6 g
Błonnik - 15 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g

DLA ZDROWIA: Fasolka Pinto jest najbogatszym źródłem białka roślinnego (21,4 g/100 g fasoli) o wysokiej wartości biologicznej. Poza tym w nasionach znajduje się dużo soli mineralnych – potas (1393 mg), magnez (176 mg), wapń (113 mg), mangan, żelazo, kobalt, fosfor (411 mg), fluor, karoteny, witamina C i witaminy z grupy B.

INFORMACJA ALERGICZNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

Ocena:

Opinie klientów

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Opinie o Biobrain.pl na Opineo.pl