DAVERT to niemiecka firma z ponad 25-cio letnim doświadczeniem w produkcji naturalnej żywości. DAVERT przykłada szczególną wagę by jej produkty nie tylko pochodziły z kontrolowanych upraw biologicznych ale również metody przetwarzania produktów ekologicznych  były ciągle rozwijane, zaś sformułowanie „produkt ekologiczny” dotyczyło zarówno jego składników jak i opakowania, w którym jest on dostarczany do Klientów.

Produkty DAVERT są sprzedawane na całym świecie a w ostatnich latach zdobywają co raz większą popularność również w naszym kraju mimo, że ich ceny nie należą do najniższych. Klienci cenią sobie jednak ogromne doświadczenie producenta w tworzeniu zdrowej żywności oraz rozpowszechnianiu ekologicznych upraw i tradycyjnych sposobów produkcji. Firma od założenia w 1973 roku, a następnie powstania marki DAVERT w 1984 jest jednym z najbardziej cenionych dostawców produktów ekologicznych.

FILOZOFIA DAVERT: Autentyczność produktów, jednoznaczna gwarancja pochodzenia i bezpieczeństwo są największymi atutami dla Klientów tej firmy i stanowią podstawę jej filozofii. Dbając o swoich Klientów i wysoką jakość produktów, DAVERT stale poddaje je kontrolom laboratoryjnym. Również bardzo rygorystyczne podchodzi do zabezpieczenia procesów produkcji i przetwarzania oraz całego procesu logistycznego związanego z ich produktami. Ze względu na sprzedaż produktów prowadzoną w wielu rejonach świata, posiadają one nie tylko Unijny znak, potwierdzający ich ekologiczność ale również spełniają wysokie standardy, przewidziane dla tego typu produktów w najbardziej rygorystycznych krajach.

Z ich fabryki, która mieści się w Westfalii, dostarczają wyłącznie najwyższej jakości produkty ekologiczne  Specjalizują się w produkcji ryżu, roślin strączkowych i produktów zbożowych, cukrów, suszonych owoców, orzechów, nasion i nasion kiełkujących.