Szybki kontakt
tel.
500-610-331
Zamówienia telefonicznie przyjmujemy
w godzinach: PN-PT: 11.00-19.00
Pełne dane kontaktowe

Przygoda firmy SUROVITAL z czekoladą zapoczątkowana została fascynacją surowymi ziarnami kakaowca. Mimo że na świecie cieszyły się one sławą najsilniejszego antyoksydantu, do niedawna było to dobro całkowicie niedostępne w Polsce. Nasza pasja i chęć przedstawienia surowej odmiany peruwiańskiego kakao Criollo polskim konsumentom znalazła ujście pod marką SuroVital.

Produkcja oferowanej surowej czekolady odbywa się w niedużej manufakturze objętej systemem kontroli i certyfikacji w rolnictwie ekologicznym. Właśnie w tym zakładzie ziarna kakaowca zaczynają swoją transformację w pieszczącą zmysł tabliczkę naturalnej czekolady.

Wszystkie surowce, wykorzystywane pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami, w tym certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską.

CZEKOLADA SUROWA Z JAGODAMI GOJI BIO 50 g - COCOA
11,03 
Opakowanie: 50g Dostępność: W magazynie
Kraj pochodzenia: Polska Wysyłka: do 24 godzin
Producent: SUROVITAL (COCOA) Wartość odżywcza: 290 kcal

OPIS: Ekologiczna SUROWA CZEKOLADA Z JAGODAMI GOJI COCAO, wytwarzana jest ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca Crillo. Jest bogata w magnez, potas i żelazo.

Surowa czekolada została wymyślona na długo przed opracowaniem przemysłowych metod produkcji wykorzystujących konserwanty i inne środki chemiczne. Jest to ręcznie formowana tabliczka wykonana z ekologicznego, nieprażonego ziarna rozcieranego i konszowanego na zimno. Związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w dużo większym stężeniu niż w czekoladzie tradycyjnej wpływają na podniesienie poziomów serotoniny w mózgu, odpowiedzialnych za odczucie przyjemności.

Zalety Surowej Czekolady:

  • Bogate źródło dobrze przyswajalnego magnezu.
  • Liczba ORAC –zdolność pochłaniania rodników tlenowych) surowej czekolady kształtuje się w granicach 28000 jednostek, co jest jedną z najwyższych wartości na świecie. Dla przykładu borówki, jedne z bogatszych w antyoksydanty owoców, posiadają zaledwie 2400 jednostek.
  • Surowa czekolada jest bogata w fosfor, nazywany na zachodzie pierwiastkiem piękności.
  • Związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w dużo większym stężeniu niż w czekoladzie tradycyjnej wpływają na podniesienie poziomów serotoniny w mózgu, odpowiedzialnych za odczucie przyjemności.
  • W czekoladzie obecny jest flawanol, zapobiegający rozwojowi chorób układu krążenia. Badania przeprowadzone na grupie diabetyków już po miesiącu wykazały poprawę czynności układu krążenia po spożywaniu surowej czekolady.

SKŁAD: surowe ziarno kakaowca*, cukier palmowy*, masło kakaowe*, liofilizowana wiśnia*, liofilizowane jagody*, liofilizowane acai*.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-09

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 290 kcal
BIAŁKO – 7g
BŁONNIK - 8g

SÓL - 0,2g

INFORMACJA ALERGICZNA:

Może zawierać śladowe ilości migdałów i innych orzechów.

Ocena:

Opinie klientów

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Opinie o Biobrain.pl na Opineo.pl