Szybki kontakt
tel.
500-610-331
Zamówienia telefonicznie przyjmujemy
w godzinach: PN-PT: 11.00-19.00
Pełne dane kontaktowe
CHLEB RATUSZOWY RAZOWY ŻYTNI NA ZAKWASIE 400g - PIEKARNIA RATUSZOWA -NA ZAMÓWIENIE
4,90 
Opakowanie: 400g Dostępność: Brak
Kraj pochodzenia: Polska Wysyłka: -
Producent: PIEKAR. RATUSZOWA Wartość odżywcza: -

CHLEB RATUSZOWY RAZOWY ŻYTNI NA ZAKWASIE - PIEKARNIA RATUSZOWA RADZIKOWSCY SIEDLCE to staropolski gruboziarnisty chleb razowy żytni, produkowany w 100% na naturalnym samodzielnie wytwarzanym zakwasie żytnim. Nie zawiera drożdży. Prawdziwy chleb polski. Ma niepowtarzalny smak przez wiele dni, posiada swoistą wewnętrzną wilgoć z naturalnego zakwasu. Dzięki temu jest świeży i możliwy do spożywania przez kilka  do kilkunastu dni (a przechowywany w warunkach chłodniczych, po wyjęciu jest w pełni przydatny do spożycia posiadając cechy i walory świeżości).  Jest to chleb wypiekany w blachach o różnej gramaturze: 1000g, 600g. i 400g. Posiada zgrabną formę wypiekaną z prostokątnej blachy i dobrze rumiana skórkę. Pakowany jest w torebki foliowe i papierowe. Najsmaczniejszy do spożycia w kromkach grubości od 10 do 11 mm. Chleb o smaku prawdziwego razowca naszych dziadków. Naturalny zakwas żytni sprawie, że chleb ten posiada dużą zawartość naturalnego błonnika, bakterii kwasu mlekowego oraz witamin z grupy B, E, żelazo, cynk i magnez. Umiejętne przechowywanie ( np. w woreczku lnianym lub bawełnianym) sprawia 100% jego spożycie, bez konieczności wyrzucania uschniętego chleba. Chleb ten jest wolny od jakichkolwiek polepszaczy, konserwantów, czy barwników. Jego wygląd i smak zawdzięczamy tylko naturalnym składnikom produkcji.

SKŁAD: Mąka żytnia, żytnia razowa, własny kwas żytni, woda, sól, otręby.

Ocena:

Opinie klientów

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Opinie o Biobrain.pl na Opineo.pl